100 de ciudățenii ale lumii...


60. Cea mai spectaculoasă evoluție a prețurilor pe piața imobiliară s-a înregistrat în Irak. Dacă înaintea războiului o casă din Bagdad nu se vindea cu mai mult de 15.000 de dolari, astăzi prețul a urcat până la 150.000 de dolari.

61. Numai în SUA există aproximativ 7.000 de tigri ținuți ca animale de casă.

62. În anul 2004, un studiu arăta că una din șase fetițe intră în perioada de pubertate la vârsta de 8 ani. În urmă cu un secol, doar o fetiță din 100 atingea pubertatea la aceeași vârstă.

63. Până în prezent, Congresul american a alocat o suma de 152.600.000.000 de dolari pentru războiul din Irak. Suma ar fi fost suficientă pentru a ridica 17.500 de școli.

64. Media zilnică a produselor care sunt oferite spre vânzare pe Ebay este de 18 milioane.

65. Doar 5% din suprafața acoperită de oceane pe Terra a fost cartografiată atât de detaliat pe cât a fost suprafața planetei Marte.


66. Vă gândiți să jucați la loterie? Atunci ar trebui să știți că există mult mai multe șanse să muriți în drum spre o reprezentanță a loteriei decât să câștigați marele premiu la oricare dintre loteriile lumii.

67. Adezivul de pe timbrele din Israel a fost tratat astfel încât să fie considerat "kusher".

68. Daca vorbiți la telefonul mobil timp de o ora, numarul bacteriilor din urechea voastră va crește de cel puțin 700 de ori.

69. Anvergura aripilor unui Boeing 747 este mai mare decat distanța parcursă de frații Wright în
primul lor zbor.

70. Circa 12 copii sunt oferiți zilnic, în maternități, altor mame decât cele naturale. Această statistică include toate țările lumii.

71. O femela de dihor poate muri dacă, odată intrată în călduri, nu își va găsi un partener mascul.

72. Absolut toți copiii se nasc fără rotule. Ele se formează complet în intervalul de vârstă de 2-6 ani.

73. O persoană are în medie 1.460 de vise în fiecare an.

74. Un om, consumă, în medie, de-a lungul vieții, o cantitate de hrană egală cu greutatea a șase elefanți maturi.

75. În spațiu, astronauții nu pot plânge. În lipsa gravitației, lacrimile nu pot curge (nici flatulența nu este posibila în stare de imponderabilitate).


76
. Aproximativ 6.000 de fulgere lovesc Pământul în fiecare minut.

77. În Bangladesh există o lege care permite autorităților să aresteze elevii cu vârste mai mari de 15 ani care copiază la examene.

78. Cel mai întâlnit nume bărbătesc de pe planetă este Mohammed.

79. Până în anul 1796, în SUA a existat un stat pe nume Franklin. Astăzi, el este cunoscut sub numele de Tennessee.

80. Ați considerat vreodată că proiectul românesc "laptele și cornul" are prea multe hibe? Într-o școală din Virginia, SUA, elevii cu vârste între 7 si 10 ani au fost serviți, în cadrul unui proiect asemanator, cu cockteiluri margaritas. În urma scandalului de proporții care s-a iscat, a reieșit că distribuitorii produselor confundaseră limonada cu celebrele cockteiluri.

81. În Anglia este interzis prin lege ca vânzătoarele din magazine să își servească topless clienții. Excepție fac doar magazinele de pești exotici din Liverpool.

82. Doar o singură persoană din 2 miliarde va atinge vârsta de 116 ani.

83. Februarie 1865 este singura lună din istorie în care nu a fost înregistrată luna plină.

84. În fiecare an, mai mulți oameni sunt uciși de măgari decât în accidente aviatice.

85. Numele original al Băncii Americii a fost Banca Italiei.


86. Cea mai mare piață de desfacere pentru limuzinele BMW 760Li este China. Prețul unei astfel de mașini poate urca până la 200.000 de dolari, mai mult decât câștigă majoritatea cetățenilor chinezi într-o viață.

87. În fiecare an, 60 de milioane de litri de petrol și ulei sunt deversate în râuri și fluvii până în oceane. Cantitatea o depășeșește pe cea pierdută de petrolierul Exxon Valdez în anul 1989 (unul dintre cele mai mari dezastre ecologice din istorie). Statistica se referă numai la Statele Unite ale Americii.

88. Michael Jordan, celebrul baschetbalist american, castiga anual din reclamele pentru compania Nike mai mult decat toti muncitorii din fabricile Nike, luati la un loc, din Malaezia.

89. Cele mai mari nave transoceanice plătesc cate 250.000 de dolari de fiecare dată când străbat Canalul Panama. Trebuie spus că o treime din economia acestui stat este susținută de acest canal.

90. Un singur avion Boeing 767 este format din numai puțin de 3.100.000 de piese diferite.

91. Durerea are și ea o unitate de măsură. Aceasta se numește "dol" iar instrumentul menit să măsoare durerea se numește dolorimetru.

92. Se estimează că în Rusia exista mai multe bancnote de 100 de dolari decât pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

93. V-ați întrebat ce a fost mai întâi, oul sau găina? Biblia a raspuns deja la această întrebare. Conform Genezei 1:20-22, găina a apărut înaintea oului.

94. În absolut toate țările lumii, indiferent de cultură, religie sau zona geografică, soldații execută salutul numai cu mâna dreaptă.

95. Într-un studiu cu privire la relațiile interfamiliale, 80% dintre bărbații căsătoriți au declarat că și-ar lega destinele de aceeași femeie dacă ar putea da timpul înapoi. Doar 50% dintre femei au declarat același lucru.


96. 90% dintre speciile de păsări sunt monogame. Doar 3% dintre mamifere au aceleași preferințe.

97. De fiecare dată când linge un timbru, un om consumă 1/10 dintr-o calorie.

98. Un sfert dintre oasele unui organism uman se află numai în picioare.

99. În urma cu 3.000 de ani, majoritatea egiptenilor antici nu trăiau mai mult de 30 de ani.

100. Unghiile de la degetele mainilor unui om cresc de patru ori mai repede decat cele de la picioare.

sursa:
www.mediafax.ro/.../100-de-curiozitati-despre-lumea-in-care-traim-6965032

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Templul plăcerilor interzise... Kandariya Mahadeva

Oboseala își cere tributul...