100 de ciudățenii ale lumii...


41. Cea mai mare meduză observată vreodată avea un diametru de 2,3 metri. Tentaculele sale se întindeau până la 36 de metri.

42.
În statul american, Dakota de Nord, nu s-a înregistrat niciodata un cutremur.

43. Hawai se apropie de Japonia cu aproximativ 10 centimetri în fiecare an.

44. Rechinii sunt singurele animale despre care se știe că nu se pot îmbolnăvi de cancer.

45. La Paz, Bolivia, este orașul cel mai sigur din punct de vedere al prevenirii incendiilor. Dată fiind altitudinea ridicată la care se afla (peste 3.000 de metri), cantitatea de oxigen din aer de-abia poate susține un foc.


46. Tot în La Paz, temperatura medie este de doar 10 grade Celsius. Și cu toate acestea, niciodată nu s-a înregistrat o temperatura de 0 grade. Situația este identică  și în Punta Arenas, Chile sau Stanley, Insulele Falkland.

47. Absolut toți creveții se nasc masculi. Unii dintre ei devin femele la maturitate.

48. Dacă vreți să fiți în siguranță în fața unor nisipuri mișcătoare, întotdeauna să călăriți un catâr. Dacă magării sau caii se scufundă în nisipurile mișcătoare, un catâr nu o va face niciodată.

49. Chiar și astăzi, 90% din teritoriul Statelor Unite ale Americii este format din terenuri neamenajate sau ferme.

50. Numai marea piramida a lui Keops conține suficientă piatră încât să poată fi construit un zid înalt de 50 de centimetri care sa înconjoare planeta de la Ecuator.

51. Cel mai mare șarpe veninos din lume este Cobra Regală. Aceasta poate atinge lungimi de până la 5,5 metri.

52. O găină poate depune, în medie, până la 19 oua pe an.

53. Cel mai mare restaurant McDonalds se afla în... Beijing, China. Acesta se întinde pe o suprafață de 2,6 kilometri pătrați și are nu mai puțin de 29 de case de marcat.

54. Vreți să știți în ce țară se acordă cele mai lungi concedii? Ei bine, în Franța statul asigură angajaților 5 săptămâni de concediu pe an. Cei mai mulți francezi primesc, însă, doua luni de concediu anual.

55. Un cal adult poate consuma într-un an o cantitate de hrană ce depășește de 7 ori propria sa greutate.


56. Știți care sunt cei mai mari consumatori de fast-food de pe planetă? Răspunsul corect este... chinezii. 41% dintre chinezi mănâncă, cel puțin o dată pe săptămână la un restaurant fast-food. Doar 35% dintre americani fac acest lucru.

57. În rândul elefanților africani, atât masculii, cât și femelele, posedă fildeși, în vreme ce la elefanții asiatici doar masculii se pot lăuda cu fildeși.

58. Există mai mulți oameni care învață limba engleză în China decât cei care o vorbesc oficial în Statele Unite (peste 300 de milioane).

59. Oasele membrelor inferioare ale unui liliac sunt atât de subțiri încât niciun liliac nu se poate folosi doar de ele pentru a se deplasa.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Templul plăcerilor interzise... Kandariya Mahadeva

50 de lucruri uimitoare despre corpul uman…