Top cele mai ciudate legi...



· În Elveția este ilegal să trântești portiera oricărei mașini.

·  În anul 1979, regimul politic din Irak a interzis filmele cu arte marțiale.

·  În Danemarca legea permite deținuților să evadeze din închisori.

·  În Myanmar este ilegală navigarea pe Internet. Oricine o face poate petrece ani buni în spatele gratiilor.


·  În timpul  Primului Război Mondial, bărbații care erau dovediți homosexuali, erau executați pe loc, fără niciun proces.

·  În Singapore este interzis prin lege mestecarea gumei.

·  Datorită faptului că celebrul personaj de desene animate Donald Duck nu purta pantaloni lungi, filmele de animație cu acesta au fost interzise de lege în Finlanda.

·  În anul 1935, guvernul României din acea vreme a introdus o lege prin care personajul de desene animate, Mickey Mouse, a fost interzis pe motiv că era atât de urât desenat încât speria copiii mici.

·  În urmă cu peste 2000 de ani, Cezar a interzis accesul carelor în Roma, motivând cu încuracarea și aglomerare circulației cetățenilor romani.

·  În Marea Britanie, legea permite femeilor gravide să urineze oriunde doresc, inclusiv în cascheta unui polițist, fără a fi trase la raspundere.

·  În Anglia oricine lipeste greșit o marcă poștală care o reprezintă pe regină, poate fi acuzat de trădare de țară.

·  În orașul Alexandria, din statul american Minneapolis, legea interzice oricărui bărbat căruia-i miroase gura a pește, usturoi sau ceapa,, să aibă vreun contact sexual cu o femeie chiar și cu soția.
·  În statul Carolina de Nord, este interzi să înjuri în prezența... morților.

·  În Ohio, legea pedepsește cu inchisoarea pe oricine încearcă să îmbete un pește.

·  În statul Florida, dacă o femeie nemăritată sare cu parașuta în zilele de sâmbătă, acesta ajunge fără drept de apel la inchisoare.

·  În capitala statului El Salvador, orașul San Salvador, există o lege care condamnă la moarte prin împușcare în fața unui pluton de execuție, orice șofer prins băut în interiorul capitalei. Acum doi ani 32 de șoferi ghinioniști au fost executași în acest mod.

·  În orașul York, din Mrea Britanie, o lege încă în vigoare ce datează din Evul Mediu, permite oricărui cetățean al orașului să ucidă orice scoțian întâlnit în York. Evident, doar daca scoțianul vizat poartă asupra sa un arc și o tolbă cu săgeți.

·  În Anglia anului 1837, dacă un bîrbat săruta o femeie fără voia ei, legea îi permitea femeii sarutate forțat, să-l muște de nas cât se poate de tare pe bărbatul vinovat.

·  În statul american Vermont, orice femeie care vrea să poarte o proteză dentară, are nevoie de acordul scris și semnat al soțului acestuia.

·  Dacă ajungi să înnoptezi cumva în orașul Logan County, să nu săruți niciodată o femeie care doarme, indiferent dacă îți este soție sau prietenă. Legile orașului  pedepsesc acest gest cu închisoarea.

·  În Paraguay duelul este permis de lege, atâta timp cât cei doi participanți la duel fac dovada că donează sânge spitalelor.


·  Practicarea hipnozei în școlile publice din  orasul american San Diego este interzisă.

·  În timpul regimului politic taliban din Afganistan, clericii musulmani au adoptat o lege care le interzice femeilor să poarte șosete de culoare albă, pe motiv că astfel bărbații se excită sexual în preajma lor.

·  În statul american Iowa, dacă un barbat sărută o femeie mai mult de 5 minute neîntrerupte, fapta se cataloghează drept infracțiune, iar bărbătul pătimaș risca închisoarea.

·  Acum circa 300 de ani, orice cetățean japonez care încerca să părăsească Imperiul Soarelui Răsare, era condamnat pe loc la decapitare pentru trădare de țară.

·  În orașul Eureka din statul american Nevada, este interzis prin lege ca bărbații cu mustață să sărute o femeie.

·  În Bangladesh, chiulitul de la școală este interzis de lege. Orice elev prins pe afară în timpul orelor de curs, ajunge la închisoare.

·  O lege din orașul St. Louis din Missouri interzice ca un bărbat să salveze o femeie aflată în pericol, dacă aceasta este îmbracată în pijamale.

·  Pe teritoriul Franței este ilegal să dai numele de Napoleon unui porc.

·  În orașul Baltimore din Maryland, este ilegal să intri cu un leu într-o sală de cinema. – oameni buni se pare că nu aveți voie să vă scoateți leii la film… din nefericire -.

·  În Marea Britanie, lege nu permite niciunui cetățean să moară în interiorul Palatului Parlamentului din Londra.

·  Dacă ajungeți în orașul Miami din Florida, rețineți că este interzis de lege să imitati orice fel de sunete emise de animale.

·  În Bahrein legea interzice ca un bărbat ginecolog să examineze direct organele genitale ale unei femei. Puținii bărbați medici ginecologi din acestă țară musulmană, se folosesc în acest scop de o oglindă poziționată astfel încât să le ofere imaginile de care au nevoie atunci când stabilesc un diagnostic pe cale vizuală.

·  În statul american Oklahoma, orice persoana care se strâmbă ân mod voit la un câine, ajunge la închisoare sub acuzația de agresiune asupra celui mai bun prieten al omului.

·  Singura țară din lume care nu a cenzurat niciun film porno este Belgia.
·  În orașul italian Milano exista o lege locală care-i obligă pe cetățeni să zâmbească tot timpul, cu excepția situațiilor în merg la spital sau la înmormântări.

·  În statul american Washington, dacă un cetățean se laudă în public că are părinți bogați și influenți, persoana în cauză este pedepsită cu închisoarea.

·  O lege din orașul Oxford din statul Ohio, interzice oricărei femei să se dezbrace în fața unei fotografii care reprezintă un bărbat.

·  Pană în prezent, 24 de state americane dau câștig de cauză divorțului intentat de orice femeie care pretinde că soțul său este impotent.

 În statul american Kentucky, puteți ajunge la închisoare dacă se întâmplă să transportați  cornete de înghețată în propriile buzunare.

·  Daca se întâmplă cumva să transportați o bombă nucleară în orașul Chico din California, sunteți pasibili de o amenda de 500 $, pentru transport de material radioactiv pe teritoriul orașului.

·  În Danemarca există o lege care-i obligă pe toți posesorii de automobile să se uite sub propriile mașini în căutarea unor eventuali copii ascunși acolo, înainte de a urca la volan și a demara.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Templul plăcerilor interzise... Kandariya Mahadeva

Oboseala își cere tributul...