100 de ciudățenii ale lumii...



21. Mamiferele sunt singurele specii vii care prezintă lobi ai urechilor.

22. Prefixul telefonic pentru Antarctica este 672.

23. De
și nu pare, Chicago este mult mai aproape de Moscova decât este de Rio de Janeiro.

24. Lungimea unui elefant este egală, aproximativ, cu lungimea limbii unei balene albastre. De asemenea, limba unei balene este mai grea decât un elefant adult.

25. Limba unui crocodil este imobilî. Ea este atașată de cerul gurii acestui animal.


26. Un om uită, în medie, circa 80% din tot ceea ce a învățat într-o zi.

27. Durata care îi ia unui fulg de zăpadă ca să ajungă de la nori până pe suprafața pământului? Cel puțin o ora...

28. Cei mai mari iubitori ai cărnii de porc sunt danezii. În Danemarca există de doua ori mai mulți porci decât întreaga populație umană a acestei țări.

29. Girafa este singurul animal care își poate introduce limba în ureche. Limba unei girafe adulte măsoara peste 50 de centimetri.

30. Biblioteca Universității din Indiana, SUA, se scufundă în fiecare an cu circa 2,5 centimetri. Acest fenomen se datorează unei erori a constructorilor care au omis să calculeze și greutatea cărților care vor fi depozitate ăn uriașa clădire.

31. Cele mai numeroase vietăți de pe Terra sunt artropodele. Ca un exemplu, până în prezent au fost descoperite circa 70.000 de mii de specii... de păianjeni.

32. De peste 4.000 de ani, nicio specie animală nu a mai fost domesticită.

33. În prezent, pentru prima dată în istoria planetei, numărul persoanelor cu vârste de peste 60 de ani îl depășește pe cel al copiilor cu vârsta sub 5 ani.

34. Credeți că România este o țară săracă? Gândiți-vă că una din cinci persoane de pe Terra trăiește cu mai putin de 1$ pe zi.

35. În Santa Fe, New Mexico, legea impune ca animalele de casă să poarte centura de siguranță în mașină.


36. O singură vacă poate produce într-un an mai mult lapte decât poate consuma un singur om... circa 200.000 de pahare pline cu lapte.

37. Plajele de nudiști pot fi periculoase pentru navele care circulă în apropierea lor. Recent, un iaht cu 60 de persoane la bord s-a răsturnat pe tărmul texan al Golfului Mexic dupa ce toți pasagerii s-au îngrămădit pe aceeași parte a navei pentru a vedea nudiștii de pe o plajă din apropiere.

38. Stiți câte emailuri se trimit zilnic în toată lumea? Peste 35 de miliarde...

39. Pentru fiecare tonă de pește prinsă în oceanele lumii, oamenii aruncă trei tone de gunoi în aceleași ape.

40. Cea mai mare caracatiță descoperită vreodată cântărea 4 tone. A fost vânată în anul 1878, in nordul Oceanului Atlantic.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Templul plăcerilor interzise... Kandariya Mahadeva

Oboseala își cere tributul...