100 de ciudățenii ale lumii...


Unele dintre statisticile prezentate mai jos vi se vor părea pe cât de interesante pe atât de amuzante dar cât se poate de serioase.  Fiecare dintre acestea are menirea de a ne arăta cât de puține lucruri cunoaștem despre lumea în care trăim, aducând laolaltă statistici din toate domeniile de interes, începând cu date geografice și zoologice și terminând cu cele politice și militare... Acest colaj de informații mai mult sau mai puțin inedite vă va descreții frunțile și va permite să reflectați pentru câteva momente asupra lumii...


1. Furnicile nu dorm niciodată. Cu toate acestea, în zorii zilei, furnicile se întind asemenea oamenilor pentru a se dezmorți.

2. Aproximativ 90% din populația întregii planete locuiește în emisfera nordică.

3. Cimpanzeii și coțofanele sunt singurele animale care își pot recunoaște imaginea într-o oglindă.

4. Barajul Hoover din SUA a fost proiectat ca să reziste pentru cel puțin 2.000 de ani. Cimentul folosit la ridicarea impresionantei construcții nu se va întări complet decât peste 500 de ani.

5. În ciuda aparențelor, doua treimi din suprafața întregului continent african se află în emisfera nordică.

6. Dacă ții un caras auriu într-o încăpere lipsită de lumină, acesta va deveni, în cele din urmă, alb.

7. Irlanda este singura țară europeană în care nu există șerpi.

8. În provincia Alberta din Canada au fost uciși absolut toși șoarecii. În prezent, este singura provincie din lume în care nu există asemenea rozătoare.

9. Ochiul unui struț este mai mare decât creierul acestei păsări.

10. Pentru fiecare om de pe Terra există circa 200 de milioane de insecte. Numai termitele ne depășesc într-un raport de 10 la 1.

11. Balena albastră este animalul care produce cele mai puternice sunete (până la 188 de decibeli). Un astfel de sunet poate fi receptat prin apă la o distanță de până la 850 de kilometri.

12. Te-ai gandit câtă benzină ți-ar trebui ca să poți înconjura planeta cu propriul automobil? Ei bine, în rezervorul unui avion Boeing poate încăpea suficient combustibil încât să poți face acest lucru de patru ori.

13. Știți care sunt cei mai mari consumatori de Coca-Cola din lume? Dacă ați răspuns islandezii, ați dat răspunsul corect...

14. Știți care este apetitul unui furnicar sud-american? Ei bine, acesta poate ingera până la 30.000 de furnici... pe zi.

15. Cei mai tineri părinți din istorie ( doi copii cu vârste de 8, respectiv 9 ani) au trait în China. Copilul lor s-a născut în anul 1910.

16. Vreți să știți care este regiunea cu cea mai scăzută criminalitate? Încercați Quebec, Canada. Rata criminalității în această zonă este similară cu cea înregistrată într-un parc Disney World, aproape 0.

17. Se estimează că în lume există circa 1 miliard de vite. 200 de milioane dintre ele trăiesc numai în India, acolo unde sunt considerate animale sfinte.

18. În urmă cu 5 ani, 60% dintre cumpărătorii din supermaketurile lumii plăteau cu bani gheață. Astăzi, procentul este de doar 50%. Se estimează că în anul 2011, doar 39% dintre cumpărători vor mai plăti cu bani gheată în detrimentul cardurilor.

19. Pe suprafața unui corp uman trăiesc mai multe vietăți decât oameni pe întreaga planetă.
20. Bufnițele sunt singurele păsări care pot distinge culoarea albastră.


Comentarii

  1. Interesante statistici.Mi ar placea sa fiu ca o furnica sa nu dorm niciodata.:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar cel mai interesant este că nici nu te-ai simții obosit :P.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Templul plăcerilor interzise... Kandariya Mahadeva

Oboseala își cere tributul...